HÍRLEVÉL

Megnyitotta a bajnoki évet a Kecskeméti Sportiskola
2020. 09. 21., 09:25

2020. szeptember 19. szombat délelőtt tartotta évnyitó ünnepségét a Kecskeméti Sportiskola. Csakúgy, mint a Kosárlabda Akadémia évnyitóján, ezúttal is csak a díjazottak vehettek részt az ünnepségen, amelyet a Messzi István Sportcsarnokban rendeztek. A többi sportoló és szülő online követhette az eseményt.

Megtartotta évnyitó ünnepségét a Kecskeméti Sportiskola. Az eseményen részt vett dr. Szeberényi Gyula Tamás, sportért felelős alpolgármester, Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fritz Ágnes, a Kecskeméti Sportiskola Szakmai Igazgatója és dr. Patay Balázs, a Hirös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

- Rendkívüli ez a mostani megnyitó - hangsúlyozta dr. Szeberényi Gyula Tamás, alpolgármester. - Ahhoz, hogy egy ilyen vírust legyőzzünk, kell edzettség, stratégia, taktika, fegyelem, figyelem és szerencse, és akkor már biztosan megvan a győzelem. Ugyanilyen képességek kellenek most is, nem csak a sortolóknak, hanem az egész társadalomnak, ahhoz, hogy átvészeljük. Ezért ebben a helyzetben a sportolók példamutatók lehetnek.

Fritz Ágnes, a KESI Szakmai igazgatója a Sportiskola elmúlt évéről, feladatairól és a kitűzött célokról beszélt. Kiemelte, a 2019/2020-as szezont hamarabb zárták le, így nagyon sok bajnoki címet nem osztottak ki, viszont még így is ünnepelhettek nyolc bajnokot. A karantén időszaka a sportéletet is átírta, azonban ez a helyzet is megmutatta, a sportolók erejét, hiszen a körülmény és az ellenfél megváltozott, de a kitartás, az akarat és a célokért való küzdés nem hagyott alább.

A szakemberek és a sportolók egymást motiválták az online edzések alkalmával. A 2020/2021-es szezon célja továbbra is, hogy minden lehetőséget megteremtsenek a kecskeméti sportolni vágyó ifjúság részére. A Sportiskola feladata, hogy mindenki megtalálja a helyét a csapatban. Az is, aki az egészséges életmód és a jó közösséghez tartozás miatt választja a Kesi családját, vagy komoly célokkal játszik, és a legmagasabb szintre szeretne eljutni, felnőtt, vagy válogatott sportoló szeretne lenni.

Ahhoz, hogy a kitűzött céljait mindenki el tudja érni, a szervezeti háttér megteremtése mellett az infrastruktúrális fejlesztésekre is nagy hangsúlyt fektet a Sportiskola. Az elmúlt években megvalósult egy kültéri kézilabdapálya, megújult a strandmedence és egy rolós fedéssel is ellátták. A sátras fedésű jégpálya mellett az idei szezonban szeretnék átadni a Zrínyi Ilona Általános Iskola területén kivitelezett két röplabdapályát. A 2020/2021-es szezonra pedig sok sportélményt és sikeresen lezárt bajnoki szezont kívánt a szakmai igazgató.

A beszédet követően a legfiatalabb szakosztály, a birkózó szakosztály előadását tekinthették meg, majd Palásti Csenge serdülő vízilabdás beszélt a KESI-ről.

Díjátadóval folytatódott a program, a 2019/220-as bajnoki év legjobbjait ismerték. Majd Ivkovicné Béres Tímea nyitotta meg a bajnoki évet. Elmondta: rendhagyó szezont zártak és ugyanilyet nyitnak is, de a KESI céljai, feladatai és küldetése nem változik.

Összefogás és felelős viselkedés, ami a 2020/2021-es évet meg fogja határozni - hangsúlyozta Ivkovicné Béres Tímea.

Az összefogás mindenképp szükséges a sporthoz, hiszen egy sportág, szakosztály és sportoló csak akkor lehet sikeres, ha a sportág képviselői összefognak és egy irányba húznak. De nagyon fontos a felelős gondolkodás is, hiszen most felelősen kell viselkednünk minden edzésen, minden versenyen és sporteseményen, mert legfontosabb az egészség, és hogy vigyázzunk egymásra. Ezzel tehetünk azért, hogy elkezdődhessenek a bajnokságok, és szünetmentesen futhassanak a sportesemények.

Jelenleg közel 1400 sportoló és 72 edző dolgozik a Kecskemét Sportiskolában.

Az ajándékozás ebben az évben sem maradt el, ezúttal egy fekete rövidnadrággal gazdagodtak a KESI sportolói.

Ők lettek az Év Sportolói:

 • Asztalitenisz: Drabant Anita és Jádi Dominik
 • Atlétika: Szűcs Szabina és Fekete István
 • Birkózás: Varga Orsolya és Dajka Benett Richárd
 • Jégkorong: Fodor Léna és Horváth Gergő
 • Judo: Bagó Boglárka és Major Ádám
 • Kézilabda: Baranyi Dorottya és Görög Ádám
 • Ökölvívás: Gyapjas Márkó
 • Rögbi: Budai Anna és Jux Benjámin
 • Röplabda: Batta Dorka és Varga Péter
 • Úszás: Kovács Nóra és Gróf Csaba
 • Vízilabda: Szilágyi Edina és Horvát Attila

Forrás: hiros.hu

A Messzi István Sportcsarnok házirendje itt érhető el.

A Messzi István Sportcsarnok kamera szabályzata itt érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, hetente megkapja aktuális információinkat és programajánlatainkat.
A Hírös Sport Nonprofit Kft. „Elektronikus hírlevelek küldéséről és a „sütik” (cookies) kezeléséről” szóló adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat megismertem és elfogadom.
Messzi István Sportcsarnok © 2017. | Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelmi tájékoztató